Αθλητισμός|27.01.2020 20:22

Κόμπι Μπράιαντ: Οι ήρωες πάνε κι έρχονται αλλά οι θρύλοι μένουν

Newsroom

Κόμπι Μπράιαντ: Ενας από τους κορυφαίους αθλητές και παίκτες μπάσκετ παγκοσμίως δεν μένει πια εδώ. Ο «Black Mamba» πέταξε για μια τελευταία φορά προς την αιωνιότητα. Το ιδιωτικό ελικόπτερο που τον μετέφερε μαζί με την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, στην ακαδημία του συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χαραμίδη για το OPEN TV, η πορεία του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν η εξής: 

09:06 Αναχώρηση - Προορισμός Θάουσεντ Όουκς: Σύμφωνα με τα αρχεία της πτήσης, το ελικόπτερο - λόγω χαμηλής ορατότητας από την ομίχλη - πετούσε σε ύψος χαμηλότερο από 1.500 πόδια. Για περίπου 15 λεπτά έκανε κύκλους πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Αντζελες

09:47: Λίγο πριν τις 10:00 το ελικόπτερο συνετρίβη

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του άλλα επτά άτομα. Η είδηση του θανάτου του σοκάρει κυριολεκτικά τον πλανήτη. Ανθρωποι εμβρόντητοι πλημμυρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το Twitter να βγαίνει για κάποια λεπτά εκτός λειτουργίας. Τον μεγάλο Κόμπι Μπράιαντ αποχαιρέτησαν συγκλονισμένοι τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Ο "μεγάλος" του μπάσκετ, Κόμπι Μπράιαντ, μαζί με άλλους, σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια. Φρικτά νέα!». 

Συγκλονισμένος ήταν και ο Μπαράκ Ομπάμα: «Ο Κόμπι ήταν θρύλος στο γήπεδο. Η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε αγάπη και προσευχές στη Βανέσσα και την οικογένεια Μπράιαντ». Για έναν θρύλο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων έκανε λόγο ο Μπιλ Κλίντον. «Η Χίλαρι κι εγώ είμαστε βαθιά λυπημένοι από την τραγική απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα, καθώς και όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ 

«Οι θρύλοι είναι παντοτινοί»

Στους Los Angeles Lakers ο Κόμπι Μπράιαντ έχτισε ένα μύθο ή καλύτερα έναν θρύλο γύρω από το όνομά του. Δεν εγκατέλειψε ποτέ την ομάδα του, παρά μόνο όταν κρέμασε τα παπούτσια του 20 χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίλυς Λάππα, τα επιτεύγματά του είναι πολλά: Πέντε πρωταθλήματα NBA, 18 συμμετοχές σε All Star Game. δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα των ΗΠΑ, ένας τίτλος πολυτιμότερου παίκτη σε κανονική περίοδο και δύο τίτλοι MVP σε τελικούς.  Στο βιογραφικό του ξεχώριζε μία ακόμη διάκριση: Το 2018 κέρδισε Όσκαρ για την animation ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Dear Basketball». 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ 

NBAΚόμπι Μπράιαντ