Αθλητισμός|02.02.2020 15:24

Ανίκητος Τζόκοβιτς! Θριάμβευσε για όγδοη φορά στο Αυστραλιανό Οπεν

Newsroom

Μετά από μια εκπληκτική αναμέτρηση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη με 3-2 σετ (6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4) επί του Ντομινίκ Τιμ και κατέκτησε τον 17ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Eίναι η όγδοη φορά που φεύγει νικητής από τη Μελβούρνη και το Αυστραλιανό Οπεν, όπου κυριαρχεί, ενώ έχει ακόμη ένα Ρολάν Γκαρός, πέντε Γουίμπλεντον και τρία US Open! Και πλέον απέχει μόλις δύο major κούπες από τον Ράφα Ναδάλ (19) και τρεις από τον Ρότζερ Φέντερερ (20), κάτι που σημαίνει ότι δικαιωματικά εισέρχεται στο debate για τον GOAT! 

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος τενίστας στην Open Era που κερδίζει Grand Slam σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2008 το πρώτο)! Νόλε, Ράφα και Ρότζερ, να σημειώσουμε, πως έχουν κερδίσει τα 13 τελευταία majors, ξεκαθαρίζοντας στη νέα γενιά ότι παραμένουν τα αφεντικά στα κορτ. Mε τον θρίαμβο στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς επιστρέφει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Ράφα Ναδάλ, και θα κυνηγήσει με πολλές πιθανότητες επιτυχίας το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή του Φέντερερ (310 εβδομάδες)!

T

Όλα αυτά, ενώ κατά τη διάρκεια τελικού φάνηκε ότι κινδύνευε πολύ σοβαρά να ηττηθεί για πρώτη φορά στον τελικό της Μελβούρνης! Ο Τιμ ήταν εξαιρετικός, προηγήθηκε με 1-2 σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς βρήκε λύσεις και τον τρόπο για να επικρατήσει ξανά στην αγαπημένη του επιφάνεια.

T
T

Πηγή: SDNA

Australian OpenΝόβακ ΤζόκοβιτςΝτομινίκ ΤιμΑυστραλιανό ΌπενΤένις