Αθλητισμός|17.02.2020 00:16

Γκέλα της Ρεάλ με Θέλτα και δώρο στην Μπάρτσα δύο εβδομάδες πριν από το clasico

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης γκέλαρε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου απέναντι σε μια ομάδα που δίνει μάχη για να μην υποβιβαστεί κι έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να την πλησιάσει στον έναν βαθμό (Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 53, Μπαρτσελόνα 52) μόλις δύο εβδομάδες πριν από το μεταξύ τους clasico στη Μαδρίτη (1/3). Η Θέλτα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει απέναντι στους Μαδριλένους, οι οποίοι μάλλον υποτίμησαν την ομάδα τού άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθιά. Το τελικό 2-2 πάντως ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα.

H Θέλτα αιφνιδίασε τη Ρεάλ ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7' με τον Σμολόφ. Κι έκτοτε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Μαδριλένοι προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να σπάσουν το αμυντικό τείχος που δημιούργησαν οι αντίπαλοι. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η εικόνα διαφοροποιήθηκε και η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν με ένα γρήγορο γκολ του Κρόος στο 52' και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράμος στο 65' έκανε την ανατροπή (2-1) δείχνοντας ότι άλλαξε την τύχη της.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τη... θρασύτατη Θέλτα, η οποία προκάλεσε «έμφραγμα» στο Μπερναμπέου. Στο 85' ο Σάντι Μίνα ισοφάρισε (2-2) για την ομάδα του Βίγο, που κατόρθωσε να αποσπάσει πολύτιμο βαθμό σε μια απ' τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Και παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι για την αποφυγή του υποβιβασμού...

ποδόσφαιροΡεαλ ΜαδρίτηςLa LigaΘέλτα