Αθλητισμός|23.02.2020 22:16

Σίφουνας η ΑΕΚ, καθάρισε τον ΟΦΗ σε ένα ημίχρονο!

Newsroom

Κάνοντας το καλύτερο πρώτο ημίχρονο με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, η ΑΕΚ επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του ΟΦΗ πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έχασαν δύο ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό και τελικά έκαναν το 1-0  στο 5’ όταν ο Λιβάγια έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στον Μάνταλο, ο οποίος νίκησε τον Σωτηρίου και άνοιξε το σκορ.  Στο 8ο λεπτό, ο Βέρντε με υπέροχη ατομική προσπάθεια απέφυγε τους παίκτες του ΟΦΗ και με ωραία πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. 

Οι Κρητικοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και να ισορροπήσουν το παιχνίδι, η «Ένωση» έχασε σημαντική ευκαιρία στο 21’ όταν ο Βέρντε δεν νίκησε σε τετ α τετ τον Σωτηρίου, αλλά ο Ιταλός σκόραρε ξανά στο 30ο λεπτό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων. 

Στο 54' και στο 57’ η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ με τον Μάνταλο, ο ΟΦΗ απέτυχε να μειώσει στο 62΄σε φάση με σουτ πρώτα του Σεμέντο και κατόπιν του Φιγκεϊρέδο και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και το 3-0 του πρώτου ημιώρου έμεινε ως το τέλος. 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χουλτ, Λόπες, Οικονόμου, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάγια, Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Αραούχο).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Μεγιάδο (67’ Ναμπί), Βίκτορ, Σεμέδο, Βαζ (67’ Νέιρα), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

ΑΕΚΟΦΗ