Αθλητισμός | 07.12.2018 23:21

Ευρωλίγκα: Υποκλίθηκε στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ηταν ή τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς, η δεύτερη εντός έδρας και η έκτη συνολικά σε ένα πρόγραμμα που είχε δημιουργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες και πλέον η επίδοση, αλλά κυρίως η εικόνα δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την συνέχεια.

Το κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο βρήκε την Φενέρ να μπαίνει πιο δυνατά και να προηγείται με 5-0, τον Παναθηναϊκός να αντιδρά για το 6-5 και τον Ομπράντοβιτς να ρίχνει στο παρκέ εσπευσμένα τον Σλούκα ο οποίος είχε μείνει στον πάγκο, αφού πρώτα είχε γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Η Φενέρ διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα στηριζόμενη στην πολύ σκληρή της άμυνα και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 18-12, έχοντας στείλει τον Παναθηναϊκό σε άστχο μακρινά σουτ με 0/7 τρίποντα. Δύναμη στην δύναμη αντιπαρέταξε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την δική του άμυνα πρωταγωνίστρια αυτή την φορά, ισορρόπησε το παιχνίδι.

Η γραμμή εφεδρείας που μπήκε από τον πάγκο, με Λοτζέσκι, Παππά και Μήτογλου έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια και το ημίχρονο έληξε με 33-35, με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει με τα 2/14 τρίποντα, να έχει άποντο τον Καλάθη, όμως, να έχει μόλις 3 λάθη έναντι 8 του αντιπάλου.

Η τρίτη περίοδος ήταν υπόθεση αυστηρά προσωπική του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού είχε πεισμώσει από την αρνητική του παρουσία και φώναξε βροντερό «παρών». Σκόραρε δέκα συνεχόμενους πόντους της ομάδας του κι ενώ η Φενέρ είχε ξεφύγει με 48-42 έφερε μετά από πολλά λεπτά την ισοπαλία στο 49-49, όμως η Φενέρ διατηρώντας ανωτερότητα κυρίως κοντά στα καλάθια με Βέσελι και Λοβέρν αντέδρασε ψύχραιμα και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 56-52. 

Ο ψυχρός εκτελεστής Κάλινιτς και ο άριστος οργανωτής Σλούκας οδήγησαν μαεστρικά την Φενέρ στο +10 στο 37'. Ο Σέρβος σκόραρε ασταμάτητα από το τρίποντο, με το συνολικό ποσοστό να έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο στο εντυπωσιακό 12/20 για ένα τόσο σκληρό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πέραν του αφυπνισμένου Καλάθη δεν είχε να δείξει κάποια άλλα αξιόπιστη λύση και η πλάστιγγα είχε γείρει οριστικά πια προς την πλευρά των Τούρκων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 7(1), Λάνγκφορντ 4, Παππάς 13(2), Γκιστ 4, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 13(1), Καλάθης 14(2), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκριν 3(1), Μέλι 5(1), Κάλινιτς 18(4), Σλούκας 9(3), Γκούντουριτς 7, Βέσελι 15, Ντίξον 3(1), Ντατόμε 5(1), Λοβέρν 16(2) 

* Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την ένατη νίκη της, με το 84-82 επί της Εφές μέσα στην Πόλη και αφού οι Τούρκοι είχαν προηγηθεί με 74-60 στο 30! Εντυπωσιακή εμφάνιση για τους Μαδριλένους πραγματοποίησε ο Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους και πήρε 11 ριμπάουντ.

ΠαναθηναϊκόςΦενέρμπαχτσεΖέλικο Ομπράντοβιτς