Αθλητισμός | 29.02.2020 13:14

«Ποδόσφαιρο δεν σημαίνει μίσος και βία»-Ομιλία παικτών του ΠΑΟΚ και του Άρη σε σχολείο

Newsroom

«Θέλουμε να ξέρετε πώς υπάρχουν δυνατές φιλίες μεταξύ παικτών του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η αντιπαλότητα μας κρατάει μόνο 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας». Αυτά και άλλα πολλά είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν σε παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης,  ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης του ΠΣΑΠ και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικών και νηπιαγωγείων Πλαγιαρίου.

Λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων πλέι οφ του πρωταθλήματος της Superleague, οι Φιορίν Ντουρμισάι, Απόστολος Τσιλιγγίρης από τον Άρη και οι Δημήτρης Λημνιός, Δημήτρης Γιαννούλης από τον ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με δεκάδες παιδιά σε μια προσπάθεια να κάνουν απόλυτα σαφές και κατανοητό πως οι πράξεις βίας και μίσους δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα. Το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση εκ μέρους του ΠΣΑΠ έδωσε κι ο Γιώργος Μπαντής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά παιδιά προσήλθαν με φανέλες και κασκόλ αγαπημένων τους ομάδων ενώ αρκετά κρατούσαν πλακάτ που δημιούργησαν οι μαθητές με μηνύματα όπως:«Βάζουμε τέρμα στη βία», «Ο αθλητισμός μας διδάσκει», «Υγιής αθλητισμός, υγιείς φίλαθλοι», και «Ναι στη διαφορετικότητα». Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να ζητήσουν αυτόγραφα από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Άρη: «Ο σύλλογος μας έχει κατά καιρούς διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις για διάφορα ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι και για τον αθλητισμό. Ξεκινήσαμε να οργανώνουμε από πέρσι μια εκδήλωση. Στη πορεία ενημερωθήκαμε πως ο Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών είχε δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα. Έτσι, σκεφτήκαμε μέσω του προέδρου του συλλόγου μας να  προσεγγίσουμε τον ΠΣΑΠ.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε. Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ ,όλοι υποστηρίζουμε κάποια ομάδα, όμως κανέναν μας δεν εκφράζει αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα. Μεγαλώνουμε παιδιά, θέλουμε έναν αθλητισμό χωρίς ακρότητες. Ποδόσφαιρο δεν σημαίνει μίσος και τυφλή βία», εξηγεί στο ethnos.gr  ο Δημήτρης Μπινάζης, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι το πρώτο στη Θεσσαλονίκη που φιλοξένησε μια κοινή δράση με τον ΠΣΑΠ και το δεύτερο πανελληνίως.Το δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Παπαστεριανό(Πρόεδρος), Τζέιμς Μαρίνο(Αντιπρόεδρος), Άκη Ιωακείμογλου(Γραμματέας), Παναγιώτη Αγγελίδη(Ταμίας), Δημήτρη Μπινάζη(Μέλος), Μαρία Ψειράκη(Μέλος), Μαργαρίτα Μπαξεβάνη(Μέλος),Φένια Σύλλα(Μέλος).

ΠΑΟΚποδόσφαιροΑρηςΠΣΑΠ