Αθλητισμός|10.12.2018 20:09

ΑΕΛ: Ο Κούγιας κατέθεσε τα δελτία των παικτών και το Δ.Σ. τα πήρε πίσω!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Τα δελτία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ... πάνε κι έρχονται στην ΕΠΟ.

Ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας παρέδωσε τα δελτία των ποδοσφαιριστών στα γραφεία της ΚΕΔ, όπως είχε δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά στο διοικητικό συμβούλιο της θεσσαλικής ομάδας αποφασίστηκε να τα πάρουν πίσω και να αγωνιστούν κανονικά στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ετσι κι αλλιώς δεν υπήρχε θέμα τιμωρίας, καθώς ο κανονισμός απαιτεί στα αποδυτήρια των διαιτητών τις καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών και όχι τα δελτία. Ωστόσο για συμβολικούς λόγους διαμαρτυρίας για τις διαιτησίες της ΑΕΛ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο Αλέξης Κούγιας πήγε στα γραφεία της ΚΕΔ και αφού δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα, πήγε στο μέλος της ΚΕΔ Δημήτρη Καλύβα και πέταξε τον φάκελο με τα δελτία στο γραφείο του. Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση του να παραδώσει και τις μετοχές του στον Δήμο Λάρισας.

«Το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ στηρίζει στον απόλυτο βαθμό τον κ. Αλέξη Κούγια, δικαιολογεί χωρίς περιστροφές ακόμη και τις ακραίες αντιδράσεις του, όμως θεωρήσαμε αδύνατη την μη συμμετοχή μας στους επόμενους αγώνες. Συνεπώς εκπρόσωπος της ΑΕΛ θα παραλάβει τα δελτία από την ΚΕΔ. Απευθύνουμε έκκληση στον κ. Κούγια να μην παραδώσει τις μετοχές του και να συνεχίσει ως εγγυητής και επικεφαλής του οράματος της μεγάλης ΑΕΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση της ΑΕΛ, που συναντήθηκε και με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη. Ο Αλέξης Κούγιας άνοιξε μέτωπο και με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, ο οποίος τον κατέκρινε για την πρόθεση του να παραδώσει τα δελτία, λέγοντας πως «η ΑΕΛ δεν είναι ομάδα χωριού».

ΕΠΟ: Στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα η υπόθεση Κούγια

Θέση στις καταγγελίες και τις αντιδράσεις του Αλέξη Κούγια, πήρε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. «Οι δημόσιες καταγγελίες του ιδιοκτήτη της Α.Ε Λάρισα ΠΑΕ κ. Αλέξη Κούγια είναι εξαιρετικά σοβαρές και προφανώς ευαισθητοποιούν την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η ΕΠΟ παραπέμπει άμεσα το θέμα στον υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, ώστε ο κ. Κούγιας να αποκτήσει τη δυνατότητα να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει και κατήγγειλε στην κοινή γνώμη κι έτσι να συνεισφέρει έμπρακτα κι εκείνος, όπως διατίθεται στην ανακοίνωσή του ότι επιθυμεί, στην προσπάθεια για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΕΠΟ.

Αλέξης ΚούγιαςΑΕΛ