Αθλητισμός|05.04.2020 23:01

Covidiots: Προσωπικότητες του αθλητισμού έσπασαν την καραντίνα και επικρίθηκαν!

Γιάννης Σκόκας

Ο κορονοϊός ήρθε και ζει ανάμεσά μας, κι εκτός των όσων δεινών φέρνει, προκαλεί και γλωσσολογικές αλλαγές καθώς νέες λέξεις δημιουργούνται: όπως κορονο-ομόλογο, κορονο-ταμείο, κορονο-διάσκεψη και εσχάτως κορονο-ηλίθιος ή κορονο-βλάκας! Covidiots -κορονο-βλάκες ελληνιστί- αποκαλούνται από τον βρετανικό Τύπο όσοι αψηφούν τα μέτρα, σπάνε τις καραντίνες και κάνουν του κεφαλιού τους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Κι αν μη τι άλλο, στον κόσμο του αθλητισμού δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να συγκρατηθούν και καταφεύγουν ακόμη και σε πάρτι με call girls για να ξεσκάσουν!

Οπως συνέβη με τον διεθνή Αγγλο αμυντικό, Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος δεν άντεξε τον εγκλεισμό και οργάνωσε πάρτι με δύο call girls και έναν φίλο του στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα  με δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής «SUN» όλα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) με τις δύο συνοδούς πολυτελείας, την 21χρονη Λουίζ ΜακΝαμάρα και μια 24χρονη Βραζιλιάνα, να φτάνουν με ταξί στο διαμέρισμα του Γουόκερ και να αποχωρούν τα ξημερώματα. «Ελαβα ένα μήνυμα από το αφεντικό μου στο οποίο έγραφε ότι ένας πελάτης με υψηλό προφίλ έχει ζητήσει μια classy κοπέλα. Εφτασα στη διεύθυνση που μου έδωσαν με ταξί και πήγα στο διαμέρισμα. Με περίμενε ο ίδιος. Μετά εμφανίστηκε και ο φίλος του. Προσπάθησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, αλλά η άλλη κοπέλα μου είπε ότι είναι ποδοσφαιριστής» είπε η 21χρονη, η οποία μάλιστα τράβηξε φωτογραφία τον Γουόκερ, που δημοσιεύτηκε στο ρεπορτάζ.

Την περασμένη εβδομάδα, πάρτι διοργάνωσε και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έχει πάντοτε τρόπο να μείνει στο προσκήνιο, έστω και για τους λάθος λόγους. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αργεντινής, ο Ντιεγκίτο θέλησε να κάνει μια μεγάλη γιορτή για τον 15χρονο ανιψιό του στο σπίτι του, καλώντας αρκετό κόσμο. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν (στο 6.36 του βίντεο που ακολουθεί) ο Μαραντόνα εμφανίζεται να χορεύει παρουσία πολλών φίλων, μεταξύ των οποίων και αρκετών κυριών.

Σε μπελάδες βρέθηκε και ο πρώην σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Αλεκσάντερ Πρίγιοβιτς, ο οποίος επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία στη Σερβία και μολονότι τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών , λίγο αργότερα εθεάθη σε καφετέρια του Βελιγραδίου. Οι τοπικές αρχές τον συνέλαβαν, τον έθεσαν σε 48ωρη κράτηση για παραβίαση καραντίνας, ενώ προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση -όπως επιβάλει ο νόμος- συμφώνησε να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για τρεις μήνες (!) κάτι που θέτει σε κίνδυνο το συμβόλαιό του με την 

Την καραντίνα έσπασε και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της σερβικής κυβέρνησης (επικρίθηκε δημόσια από τον πρόεδρο της χώρας που τον απείλησε με φυλάκιση) όταν έφυγε από τη Μαδρίτη άρον άρον και επέστρεψε στο Βελιγράδι.

Το... κίνημα των Covidiots στη Μεγάλη Βρετανία κορυφώθηκε πάντως όταν ο αρχηγός της Αστον Βίλα Τζακ Γκρίλις, αφού πρώτα ανέβασε βίντεο ζητώντας από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι για να προστατευτεί, μετά βγήκε, τα ήπιε, προκάλεσε τροχαίο και συνελήφθη στο δρόμο φορώντας παντόφλες! Σύμφωνα με τη SUN, ο Γκρίλις χτύπησε ελαφρώς το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή Dickens Heath του Solihull, αποχωρώντας από πάρτι στο οποίο συμμετείχε! «Ηταν ζαλισμένος όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να σταθεί κανονικά. Το πάρτι στο οποίο βρισκόταν κράτησε σχεδόν όλη νύχτα...» είπε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα.

T

Σε τροχαίο ενεπλάκη και ο άσος της Μπάγερν, Ζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος αφού αγνόησε τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, έσπασε την καραντίνα, ταξίδεψε από το Μόναχο στη Λειψία προκειμένου να δει τον γιο του αλλά στην επιστροφή έτρεχε λίγο περισσότερο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και καβάλησε τις προστατευτικές μπάρες.

T

Σε ξέφρενο πάρτι μαζί με άλλα 20 άτομα, εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κένυα, συνελήφθη ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Γουίλσον Κίπσανγκ. Ο χάλκινος ολυμπιονίκης του 2012 διοργάνωσε μαζί με άλλους VIP Κενυάτες (μεταξύ των οποίων και πολιτικοί) ένα πάρτι με αλκοόλ σε ένα δικής του ιδιοκτησίας τουριστικό resort με πισίνα. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σεβαστοί και υποτίθεται ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αντιτίθενται στις εντολές της κυβέρνησης», δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής της κομητείας Ιτεν. Πάντως, ο Κίπσανγκ παραδέχθηκε την ενοχή του και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, πληρώνοντας 43 ευρώ!

T

Στην Αυστραλία, ο Νεοζηλανδός ποδοσφαιριστής,Τιμ Πέιν, που αγωνίζεται στην αυστραλέζικη Wellington Phoenix, συνελήφθη ξημερώματα καθώς όχι μόνο παραβίασε το lockdown, αλλά οδηγούσε και μεθυσμένος! Τον 26χρονο ποδοσφαιριστή κατήγγειλαν συμπολίτες του καθώς οδηγούσε επικίνδυνα σε παραλιακό δρόμο του Σίδνεϊ. Μαζί του ήταν και ο συμπαίκτης του, τερματοφύλακας Ολιβερ Σέιλ, ο οποίος πάντως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Λούκα ΓιόβιτςκαραντίναΤζακ ΓκρίλιςΝτιέγκο ΜαραντόναΑλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςcovidiotΚορονοϊόςΚάιλ Γουόκερ