Αθλητισμός|10.04.2020 22:47

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραδέχθηκε την κουμπαριά με μέλος της ΕΕΑ

Newsroom

Δυο μήνες μετά την καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συγγενικές σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο υφυπουργός -που μέχρι τώρα απέφευγε να τοποθετηθεί-  παραδέχθηκε την ύπαρξή της σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είχε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από τον Λευτέρη Αυγενάκη, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την εξέταση της καταγγελίας-σκευωρίας του Ολυμπιακού, με την οποία η ΕΕΑ, έπειτα από μια διάτρητη διαδικασία, έστησε στον τοίχο τον «Δικέφαλο του βορρά» με εισήγηση για υποβιβασμό. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Libero 107,4:

Ερώτηση Δημοσιογράφου: «Πάνω στην σύνθεση της επιτροπής έχει γίνει όντως αρκετή κουβέντα κύριε Υπουργέ. Ο πρόεδρος της, ο Νίκος Τζουλάκης, από ότι διαβάζουμε και μαθαίνουμε, αν θέλετε να το διαψεύσετε αν δεν ισχύει, έχει στενή σχέση με την οικογένειά σας».

Απάντηση Λευτέρη Αυγενάκη: «Να σας πω εγώ. Να σας πω. Ο αδερφός μου υπήρξε με τον γιο του χρόνια στο νοσοκομείο. Γιατροί και οι δύο και κάποια στιγμή όταν παντρεύτηκε ο αδερφός μου, θέλησε να τον στεφανώσει. Μέχρι εκεί. Αυτό δεν εμποδίζει ούτε φυσικά επηρεάζει σε μια άμισθη θέση την λειτουργία ενός πρώην δικαστικού, που έχει πορεία στον χώρο. Παρόλα, αυτά οι υπόλοιποι 6, οι οποίοι προϋπήρχαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχαν διοριστεί από τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη. Αν σε περίπτωση λοιπόν όντως ο πρόεδρος λειτουργούσε υπέρ ή εναντίον μιας ή άλλης κατεύθυνσης, τότε οι άλλοι 6 τι έκαναν; Και μάλιστα επαναλαμβάνω είχαν διοριστεί από την προηγούμενη περίοδο. Και αυτοί, οι οποίοι μάλιστα παραιτήθηκαν το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος, καθηγητές πανεπιστημίου με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι, γιατί δεν περίμεναν να υπερασπιστούν οι ίδιοι αν έκριναν ότι όντως έκανε λάθος στην δουλειά τους. Γιατί δεν βγήκαν να πουν δημόσια ότι τους κατηύθυνε. Νομίζω ότι είναι λάθος όλο αυτό το πράγμα. Δίνουμε τροφή».

ΕΕΑΛευτέρης ΑυγενάκηςΕπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού