Θρίλερ με τον θάνατο του Μαραντόνα: Οκτώ οι κατηγορούμενοι - Ανθρωποκτονία με πρόθεση η κατηγορία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα, οκτώ άνθρωποι θα καθίσουν στο εδώλιο για τον θάνατο του, με την κατηγορία σε βάρος τους να είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση.
Πρόκειται για τον προσωπικό γιατρό του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, την ψυχίατρό του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, τον ψυχολόγο Κάρλος Άνχελ Ντίας, τη γιατρό Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, τον επικεφαλής νοσηλευτή Μαριάνο Αριέλ Περόνι, τη νοσηλεύτρια Νταϊάνα Χισέλ Μαδρίδ, τον νοσηλευτή Ρικάρδο Ομάρ Αλμιρόν και τον γιατρό της κλινικής, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.
Δύο εκ των κατηγορουμένων, ο Λούκε και η Κοσάτσοφ, είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο!
Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο Σαν Αντρές στο Τίγκρε, όπου υποβαλλόταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο λίγο καιρό νωρίτερα.
Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν είναι προφυλακισμένος, ενώ οι ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν είναι φυλάκιση από 8 ως 25 χρόνια.
Η έρευνα που διεξήχθη από ένα σώμα διεπιστημονικής ομάδας έδειξε ότι ο Μαραντόνα ήταν ένας περίπλοκος ασθενής λόγω των πολλών παθήσεών του και ότι δεν ήταν 100% καλά στο ψυχολογικό κομμάτι και επομένως δεν μπορούσε να πάρει εκείνος τις αποφάσεις για την υγεία του.
Παράλληλα, από τα επίπεδα των ερευνών, το πόρισμα έδειξε ότι ήταν λάθος να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω αιματώματος στον εγκέφαλο.
Ως προς την φροντίδα που έλαβε ο Αργεντινός από το ιατρικό προσωπικό, το συμπέρασμα που εξήγαγε η ομάδα ήταν ότι «η περίθαλψη που έλαβε ήταν ελλιπής, ανεπαρκής και απρόσεκτη (με βάσει τα όσα αναφέρουν οι σχετικοί κανονισμοί) και ότι τα σημάδια που προμήνυαν τον θάνατό του αγνοήθηκαν», με τους Λούκε, Κοσάτσοφ και Περόνι να είναι αυτοί που χρεώνονται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτό.
Ταυτόχρονα, από την ομάδα που έκανε τη συγκεκριμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηδαμινός έλεγχος στο κομμάτι μετά το εξιτήριο που έλαβε και την επιστροφή του στο σπίτι, κάτι που όφειλαν να κάνουν για να ιαθεί ο ασθενής.
Ακόμη και το σπίτι που διέμενε, αναφέρεται στο πόρισμα ότι ήταν ακατάλληλο για τη θεραπεία του. Στον όροφο που βρισκόταν δεν υπήρχε μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα κι επείγουσα διακομιδή σε νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει συνεχώς έξω από το σπίτι, τη συγκεκριμένη μέρα απουσίαζε.
Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να αρχίσει το 2024.
Πηγή: sdna.gr.
- Aνδρουλάκης για την υπόθεση Γεωργούλη: «Η καταγγέλλουσα πήρε μια γενναία απόφαση - Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό κάθε γυναίκας»
- Ξήλωσαν «αόρατα» δίχτυα μήκους 30 μέτρων που θα παγίδευαν άγρια πουλιά στο όρος Αιγάλεω - «Επιδημία» το παράνομο εμπόριο των ωδικών πτηνών
- Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους 17χρονους που μαχαίρωσαν τον 18χρονο στην Ακρόπολη
- Κατάρ: Μυστηριώδη αρχαία πετρογλυφικά βρίσκονται σκαλισμένα στην έρημο και δεν έχουν βρεθεί πουθενά αλλού - Τι σημαίνουν
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο - Αύξηση φοροεσόδων 12,4%
Πολυτεχνείο: Στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Live ενημέρωση
Πετάει για τις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς: Οι επαφές με την ομογένεια και οι επόμενες κινήσεις του
Ζιζέλ Πελικό: Στις 20 Δεκεμβρίου η απόφαση για τους 200 βιασμούς της με «ενορχηστρωτή» τον ίδιο της τον σύζυγο
Live Φινλανδία - Ελλάδα: Το τελευταίο ματς της Εθνικής για τον όμιλο του Nations League
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr