Αλεξάνδρα Εφραίμογλου: Στόχος είναι οι Παγκόσμιοι Αγώνες
Η ίδια αποκάλυψε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ολόκληρο το όργανο του ακροβατικού διαδρόμου για αυτό κάνει προετοιμασία στο Εξωτερικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο που έγινε στην Πορτογαλία η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στον ακροβατικό διάδρομο.
«Δε μπορούσα να το συνειδητοποιήσω»
Μόλις στα 20 της, η Αλεξάνδρα είναι ένα φρέσκο κορίτσι με πολλά όνειρα και μίλησε γι’ αυτά στο ethnos.gr.
Για το πως ξεκίνησε τον ακροβατικό διάδρομο:
«Ασχολούμαι με τον ακροβατικό διάδρομο από όταν ήμουν 8 χρονών, σχεδόν 12 χρόνια. Ουσιαστικά τυχαία ξεκίνησα. Έκανε μια φίλη μου και κάπως έτσι ήρθα στο γυμναστήριο και ξεκίνησα με τραμπολίνο αλλά δε μου άρεσε πάρα πολύ αυτό. Σε ένα καλοκαιρινό καμπ με είδε ο προπονητής μου και μου πρότεινε να ξεκινήσω ακροβατικό διάδρομο. Είχα δει άλλες αθλήτριες να κάνουν και με είχε εντυπωσιάσει πάρα πολύ. Από την αρχή το ερωτεύτηκα και από τότε κάνω καθημερινά… Σου δημιουργεί μια αδρεναλίνη την ώρα που το κάνεις, είναι φοβερό το συναίσθημα, να τρέχεις τόσο γρήγορα, να κάνεις κωλοτούμπες στον αέρα, είναι μαγικό…»
Για το χρυσό που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό:
«Ήταν όλη η εμπειρία μαγική. Είναι στιγμές που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή σίγουρα. Δε μπορούσα να το συνειδητοποιήσω… Ήταν οι συναθλήτριές μου δίπλα και μου έλεγαν: «νίκησες, νίκησες» και τους έλεγα: «όχι, όχι, περιμένετε, θέλω να δω το τελικό αποτέλεσμα, να είμαι σίγουρη»… Μέχρι που ήρθαν και οι φίλες μου, και η οικογένειά μου και άρχισαν να με αγκαλιάζουν και εκεί ξέσπασα σε κλάματα, ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή…»
Για το πως τη βοηθάει η οικογένειά της:
«Εχω μεγάλη οικογένεια… (γέλια). Έχω δύο αδερφές και έναν αδερφό, η μικρή μου αδερφή κάνει και εκείνη το ίδιο άθλημα οπότε την έχω παρέα στο γυμναστήριο. Όλη η οικογένειά μου είναι πολύ υποστηρικτική. Χωρίς τους γονείς μου δε θα μπορούσα να έχω φτάσει μέχρι εδώ που έχω φτάσει γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει από αλλού οικονομική στήριξη, εκείνοι έχουν πληρώσει για τα ταξίδια και τις προετοιμασίες μου. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ολόκληρο το όργανο του ακροβατικού διαδρόμου οπότε αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στο εξωτερικό για να κάνουμε προετοιμασία και να δοκιμάζουμε εκεί τα προγράμματα».
Για τους επόμενους στόχους της:
«Ακολουθεί ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ήθελα και εκεί να πάρω ένα μετάλλιο, αν γίνεται και χρυσό. Και ο μεγαλύτερος στόχος είναι οι Παγκόσμιοι Αγώνες που θα γίνουν το 2025 στην Κίνα που ουσιαστικά είναι οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» των μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων και γίνονται κάθε 4 χρόνια».
Για το πως αισθάνθηκε που η επιτυχία της προβλήθηκε από τα ΜΜΕ:
«Ήταν πρωτόγνωρο να βλέπω την διάκριση μου στα ΜΜΕ. Ήρθαν πολλά συναισθήματα, είναι ωραίο να βλέπεις την αναγνώριση της δουλειάς σου από τον κόσμο. Εύχομαι μέσα από αυτή τη συνέντευξη και την επιτυχία μου να εμπνεύσω νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια -γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά αγόρια- να αρχίσουν τον ακροβατικό διάδρομο».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr