GBL: Νίκες για ΑΕΚ, Άρη, Κολοσσό και Προμηθέα
Η ΑΕΚ επικράτησε στο ντέρμπι των Δικεφάλων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των Δικεφάλων για την Greek Basketball League. Η Ένωση επικράτησε στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά των πλέι οφ με 89-76 και έκανε το 1-0 στη σειρά. Το δεύτερο «ραντεβού» για τις δύο ομάδες, στο PAOK Sports Arena, είναι ορισμένο για τις 12 Απριλίου.
Η υπεροχή στη ρακέτα (40 με 34 τα ριμπάουντ), τα λιγότερα λάθη (12 με 16) και οι Όμηρος Νετζήπογλου, Χάντερ Χέιλ έκαναν τη διαφορά για την Ένωση. Ο πρώτος τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και ο δεύτερος με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο.
Εμφανής η κούραση και η έλλειψη ενέργειας για τον ΠΑΟΚ, απόρροια της υπερπροσπάθειας που καταβλήθηκε μεσοβδόμαδα από τον «Δικέφαλο», στην Γαλλία, για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup κόντρα στη Σολέ (2/4). Πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, για τους οποίους αποχώρησε με τραυματισμό στο δεξί πόδι στο 37’ ο Τζέικ Φόρεστερ, ήταν ο Φρανκ Μπάρτλεϊ (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο).
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 11, Χαμπ 4, Μπράις 6, Νετζήπογλου 21 (3), Γκόλντεν 7, Καράμπελας, Φλιώνης, Κουζμίνσκας 17 (1), Χέιλ 23 (3).
ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Άπσον 10, Περσίδης, Μπάρτλεϊ 20 (4), Ρέινολντς 17 (1), Κρούζερ, Γκράντισον, Φόρεστερ 10, Κατσίβελης 14 (2), Παπαδάκης 5 (1), Αντετοκούνμπο.
Με την τριπλέτα Σακούρ Τζούστον, Τρέι Γούντμπερι, Ντάραλ Γουίλις και εξαιρετική, κατά διαστήματα, άμυνα, ο Άρης επικράτησε του Λαυρίου με 89-75 για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ. Αποτέλεσμα που τον έβαλε σε δρόμο επιτυχίας, μετά τις διαδοχικές ήττες που υπέστη για τα πλέι ιν του πρωταθλήματος από τον Πανιώνιο και το Περιστέρι (εκτός και εντός έδρας, αντίστοιχα). Κέρδισε, μάλιστα, το Λαύριο στην έδρα του για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια (σ.σ. τελευταία νίκη του στο κλειστό του Λαυρίου ήταν το 2018).
Ο Τζούστον τελείωσε το ματς με νταμπλ -νταμπλ (17 πόντοι, με 8/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ), ο Γουίλις είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ο Γούντμπερι 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ.
Πάλεψε περισσότερο για το Λαύριο , ‘γράφοντας’ επίσης νταμπλ-νταμπλ, ο Κούντους Γουάχαμπ (13 πόντοι, με 5/5 δίποντα, 3/5 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα).
ΛΑΥΡΙΟ (Μέξας): Τσάμης 3 (1), Θόρτον 4, Κόνιαρης 12 (1), Πέιτον 1, Μουράτος 6, Σέρμαν 10, Ζάρας 2, Βον 12 (2), Γουάχαμπ 13, Σλέιτερ 12 (2).
ΆΡΗΣ (Βετούλας): Κούπερ 11, Τολιόπουλος 7 (1), Μποχωρίδης 8 (1), Βησσαρίου, Γουίλις 18 (1), Γούντμπερι 15 (3), Ρόμπερτς 10, Φίλλιος 3, Χοτζ, Τζούστον 17.
Ο Κολοσσός μπήκε... με το δεξί στα πλέι άουτ, επικρατώντας με 99-74 του ουραγού του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο της Greek Basketball League Αμαρουσίου, στη Ρόδο. Οι Ροδίτες που τερμάτισαν στην προτελευταία θέση έκαναν βήμα σωτηρίας, καθώς ανέβηκαν στο 7-16, ενώ το Μαρούσι υποχώρησε στο 5-18. Με 50 ριμπάουντ δεν άφησαν ελπίδες για νίκη στους φιλοξενούμενους που είχαν μόνο 20.
Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν ο MVP των νικητών με 31 πόντους και 6/10 τρίποντα σε 32 λεπτά, ενώ συγκέντρωσε και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Οι Περάντες και Γκούντγουιν (9 ριμπάουντ) είχαν από 18 πόντους, 9 ριμπάουντ μάζεψε ο Γκαλβανίνι. Όμως, ο Γκάουντλοκ είχε αψημαχία με τον Μάρκους Κιν του Αμαρουσίου και χρειάστηκε να τους χωρίσουν οι συμπαίκτες τους. Ο Κιν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή από τους διαιτητές. Από το Μαρούσι ξεχώρισε ο Καμ Ρέινολντς με 20 πόντους.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καράσκο): Γκάουντλοκ 31 (6), Λίποβι 2, Γκαλβανίνι 5 (1), Περάντες 18 (3), ΜακΓκλίν 12, Γκούντγουιν 18, Σλαφτσάκης 2, Κολοβέρος 5, Πετρόπουλος 6 (2), Μπιλλής, Κουρουπάκης
ΜΑΡΟΥΣΙ (Τακιανός): Ρέινολντς 20 (5), Φρίντρικσον, Νικολαΐδης 5 (1), Λάντζεβαϊν 6, Μαντζούκας 9 (3), Καρακώστας, Φλόιντ 13 (1), Χάρελ, Γιαννόπουλος 3 (1), Κιν 12 (1), Τανούλης 6
Στο ματς που έκλεισε την αυλαία των σαββατιάτικων αγώνων, ο Προμηθέας επικράτησε 80-76 της Καρδίτσας. Η Καρδίτσα επέστρεψε από το -18, μείωσε μέχρι και στους δύο (78-76) αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς ο Προμηθέας βρήκε κρίσιμες λύσεις στο τέλος. Έτσι, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 στη σειρά με τρομερή εμφάνιση από τον Τζόρνταν Ουόκερ.
Ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola υποδέχθηκε την Καρδίτσα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 80-76. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή, επέστρεψαν από το -18 αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το comeback. Έτσι, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε το 1-0 στην σειρά και ψάχνει ακόμη μία νίκη για να πάρει την πρόκριση.
Κορυφαίος για τον Προμηθέα ήταν ο Τζόρνταν Ουόκερ, ο οποίος σε 35:36 μέτρησε 36 πόντους (1/4 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 13/15 βολές), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ακόμη, πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αντώνης Καραγιαννίδης με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ σε 25:41.
Από την άλλη, για την Καρδίτσα ξεχώρισε ο Λεωνίδας Κασελάκης με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 31:32 και πολλές βοήθειες προσέφερε ο Ματ Λιούις στα 27:19 που ήταν στο παρκέ, καθώς είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.
«Η Ελλάδα δεν προκαλεί ούτε υποστέλλει τη σημαία των δικαιωμάτων της»: Η σημασία του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και η αντίδραση της Τουρκίας
Τραμπ: «Την άλλη βδομάδα η συμφωνία με την Ουκρανία για τα ορυκτά» - Όλη η συζήτηση με τη Μελόνι στον Λευκό Οίκο
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – «Αδειάζει» η Αθήνα
Eurovision 2025: Ένα μήνα πριν τον Μεγάλο Τελικό και όλα μοιάζουν μυστήριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr