• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει από το νέο έτος στις χρεώσεις κατανάλωσηςΑλλάζει ο καιρός από σήμερα με βροχές και κρύο - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρίαΠανελλαδικές εξετάσεις 2026: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν μέρος - Πότε λήγει η προθεσμία
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   17.01.2020 23:48
Newsroom
Newsroom

Με ηγέτη τον Ράις ο Παναθηναϊκός έθεσε «νοκ άουτ» την Ζαλγκίρις

Ο αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στην νίκη επί της Ζαλγκίρις με 96-94

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το απόλυτο, έκανε το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague κερδίζοντας Μπάγερν και Ζαλγκίρις στην έδρα του κλείνοντας έτσι ιδανικά ένα απαιτητικό τετραήμερο αγώνων.  Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στις 12 νίκες, δείχνουν πλέον «σίγουροι» για τα πλέι οφ της διοργάνωσης ενώ παραμένουν και στο παιχνίδι της 4ης θέσης. Η νίκη επί της Ζαλγκίρις με 96-94 δεν ήρθε καθόλου εύκολα καθώς οι Λιθουανοί  δεν σταμάτησαν να παλεύουν και δεν κατέθεσαν τα όπλα σε κανένα σημείο του αγώνα.  Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Παναθηναϊκό να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στο τέλος,  εκμεταλλευόμενος και τη ευστοχία του στις βολές.Καθοριστικό επίσης αποδείχθηκε στο τέλος το κλέψιμο του Ιωάννη Παπαπέτρου που εμπόδισε την Ζαλγκίρις να εκδηλώσει επίθεση.

Πολύ καλό παιχνίδι για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε ο Τάιρις Ράις που πέτυχε 20 πόντους με 3/5 τρίποντα, 2/3 δίποντα, 7/7 βολές και 6 ασίστ.Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 11 ασίστ. Ο Τόμας είχε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ και ασίστ. Θετικός σε ένα ακόμη ματς ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης (13 π. με 5 ριμπάουντ). Ο Παναθηναϊκός είχε 45,8% ευστοχία στα τρίποντα με 11/24 , 26 ριμπάουντ  22 ασίστ και 14 λάθη. Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της είχε 10/22 τρίποντα, 24 ριμπάουντ 17 ασίστ και 11 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σχετικά… χαλαρός στο παιχνίδι και η Ζαλγκίρις δεν του χαρίστηκε. Η αμυντική αδυναμία των «πρασίνων» βοήθησε τους Λιθουανούς να κτίσουν μια καλή διαφορά καθώς προηγήθηκαν με 11-21 και 18-27 στο 10΄. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο άρχισαν να μπαίνουν στο… πνεύμα του αγώνα στην 2η περίοδο. Ράις, Τόμας και Παπαπέτρου έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 20΄ σε 46-49 έχοντας σε μεγάλο βαθμό «πληγωθεί» από την ευστοχία του Λεκαβίτσιους(είχε 12π. στο ημίχρονο) και τον Λεντέι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε εκλάμψεις ομάδας μυαλωμένης και σοβαρής κι αυτό συνέβαινε όποτε δεν παρασύρονταν από τον τρελό ρυθμό που ήθελε να επιβάλει η αντίπαλος του. Οι γηπεδούχοι στο 30΄ προσπέρασαν με 71-66 , ήταν όμως φανερό πως η Ζαλγκίρις παρότι έχασε την διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε προηγηθεί, ήταν έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος και στραβοπάτημα του αντιπάλου της.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο δέχθηκε πέντε τρίποντα με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να ακολουθεί κατά πόδας(επέστρεψε από το 86-78 και μείωσε 94-91). Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τον Παναθηναϊκού να «λυτρώνεται» από κλέψιμο του Παπαπέτρου ενώ το σκορ ήταν 96-94.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-27, 46-49, 71-66, 96-94.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 16 (2/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 λάθη), Ράις 20 (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 6 ασίστ), Παπαγιάννης 13 (5 ριμπάουντ), Ράουτινς, Παπαπέτρου 10 (1), Τζόνσον 6 (2), Φρεντέτ 11 (1), Καλάθης 14 (6/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 11 ασίστ), Γουάιλι 2, Μήτογλου 2, Μπεντίλ 2.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Γουόκαπ 16 (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Ρίβερς 13 (3), Λεκαβίτσιους 16 (5/7 δίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ), Χέιζ 9 (2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γιανκούνας 2, Μιλάκνις 7 (1), Γιοκουμπάιτις, ΛεΝτέι 10 (1), Λαντέιλ 11 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ουλανόβας 10.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του

Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Euroleague
  • Παναθηναϊκός
  • μπάσκετ
  • Ζαλγκίρις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr