Συνταγές |Κυριάκος Μελάς

Συνταγή για ρολό κιμά με τραγανή κρούστα

Εκτέλεση

Από τα πλέον κλασικά φαγητά της αστικής κουζίνας, το ρολό κιμά, γεμιστό με λαχανικά, αλλαντικά τυριά ή αυγά, θυμίζει τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια των παιδικών μας χρόνων. Κόβεται εύκολα σε φέτες, μπορείς να το συνοδεύσεις με baby ή κυδωνάτες πατάτες ή ένα πιλάφι. Όποτε και να το φτιάξεις για την οικογένεια ή για τους φίλους σε βγάζει ασπροπρόσωπο.

Σ’ αυτή τη συνταγή που προτείνει ο Κυριάκος Μελάς, ο κιμάς ζυμώνεται με αλεσμένη ντομάτα και κρεμμύδι, γιαούρτι και βρώμη, αυγό, μουστάρδα, κέτσαπ, βαλσαμικό ξίδι και μυρωδικά. Γεμίζεται με πράσο και καρότο, που τα έχουμε νωρίτερα ζεματίσει για να μαλακώσουν, πιπεριές και γραβιέρα και τυλίγεται με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας σε ρολό.

Όταν ψηθεί, το αφήνετε για λίγο να κρυώσει, το αλείφετε με τη μουστάρδα, το «ντύνετε» με το μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας-κουρκουμά και το τοποθείτε σε μια πιατελίτσα. Ζουμερό, νόστιμο, με ωραία τραγανή κρούστα, μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και κλέβει την παράσταση.

Δείτε εδώ πώς να το φτιάξετε:

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
100'
6

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και άπαχο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. βρώμη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1/3 από ένα μάτσο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι και πιπέρι

Για την γέμιση:

  • 100 γρ. γραβιέρα (σε στικς)
  • 1 μικρό πράσο
  • 2 μικρά καρότα
  • ½ κόκκινη πιπεριά

Για την κρούστα:

  • 60 γρ. γαλέτα
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. κουρκουμά