Συνταγή για τάρτα με λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
Αυτό το εύκολο, πολύ νόστιμο γλυκό στο οποίο η σοκολάτα συναντά υλικά που έχουμε συνδέσει με το πρωινό –βρώμη, γάλα και φρούτα– ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και μπορεί άνετα να σερβιριστεί ως επιδόρπιο στα γιορτινά γεύματα των ημερών. Η βάση της τάρτας φτιάχνεται με γκρανόλα (θα τη βρείτε στα ράφια των δημητριακών στο σούπερ μάρκετ) με τη λογική της βάσης του τσίζκεϊκ, οπότε δεν χρειάζεται ψήσιμο. Τόσο το κατακόκκινο ζελέ, στο οποίο μπορείτε να αναμείξετε σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα, κράνα ή/και ρόδια, όσο κι η κρέμα λευκής σοκολάτας, ετοιμάζονται πολύ γρήγορα. Απλά χρειάζεται να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά πριν μοντάρετε την τάρτα και τη στολίσετε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και, αν θέλετε, καραμελωμένα βότανα.
Στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει ένα-ένα τα βήματα της συνταγής: