Συνταγή για κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, κάστανα, κουκουνάρι και ρόδι
Εκτέλεση
Είναι ένα θαυμάσιο vegan/νηστίσιμο πιάτο (αν δεν προσθέσετε το βούτυρο) κι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα κρέατα των γιορτών που κάνει το συνηθισμένο ρύζι να φαίνεται... φτωχό. Μπορούμε να γεμίσουμε είτε μια μεσαία στρογγυλή κολοκύθα, αφαιρώντας με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι της, είτε περισσότερες μικρότερες. Βγάζουμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό, τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε λίγη από τη σάρκα στη γέμιση που, συνδυάζοντας πράσο, μαύρο ρύζι, κινόα, κράνμπερι, ρόδι, κουκουνάρι και γλυκά μπαχαρικά, είναι μοσχομυριστή και γλυκοφάγωτη. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα βήματα της συνταγής: