Συνταγή για ζυμαρικά με κρέμα γιαουρτιού και τραγανό προσούτο
Εκτέλεση
Είναι ένα εύκολο, γρήγορο και ταυτόχρονα ξεχωριστό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Το κοχυλάκι είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατί φυλακίζει στην κοιλότητά του τη σάλτσα που, φτιαγμένη με νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα ζυμαρικά, παρμεζάνα και γιαούρτι γίνεται πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ελαφριά. Η υπόξινη γεύση της ισορροπεί πολύ όμορφα με τη γλύκα του καραμελωμένου κρεμμυδιού και το προσούτο, το οποίο με ένα τέταρτο περίπου στον φούρνο γίνεται τραγανό, τόσο που να θυμίζει τσιπς και κόβεται εύκολα με το χέρι.
O Κυριάκος Μελάς μάς δείχνει πώς να τα φτιάξουμε στην κουζίνα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;»: