Συνταγή για βουτυράτη βασιλόπιτα με σταφίδες και σοκολάτα
Εκτέλεση
Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δε γίνεται. Πάρτε λοιπόν μια στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστών και δοκιμάστε αυτή την αφράτη, βουτυράτη εκδοχή του κλασικού γλυκού της αλλαγής του χρόνου, που φτιάχνεται με σταφίδες, βανίλια και σταγόνες σοκολάτας και στη συνέχεια πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη. Για να τη φτιάξετε, ακουλουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε μετά τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το 1/3 από την ποσότητα του αλευριού.
- Συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού μαζί με τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ανακατέψτε ελαφρά και αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίστε στην επιφάνειά του την άχνη ζάχαρη.