Συνταγή για ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και απάκι
Εκτέλεση
Η κολοκύθα πέρα από θρεπτική είναι κι εξαιρετικά ευέλικτη. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα σωρό συνταγές. Το γεγονός ότι πλέον σε αρκετά σούπερ μάρκετ τη βρίσκουμε και καθαρισμένη και τεμαχισμένη είναι ένας επιπλέον λόγος να τη χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Σ' αυτήν την περίπτωση, αφού ψηθεί στον φούρνο και μαλακώσει, γίνεται μια πυκνή, κρεμώδης σάλτσα και συνδυάζεται με ζυμαρικά και απάκι.
Η εν λόγω σάλτσα, με γάλα, σκόρδο, θυμάρι, παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα είναι φοβερά γευστική. Αν περάσετε το κρητικό αλλαντικό, πριν το αναμείξετε με τα υπόλοιπα, από το τηγάνι, ο καπνιστός του χαρακτήρας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο. Προσθέτετε λίγη ακόμη παρμεζάνα από πάνω και μερικά φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε. Δείτε αναλυτικά τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: