Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Εκτέλεση
Ένα πιάτο σπαγγέτι με κεφτεδάκια μαγειρεμένα σε πυκνή σάλτσα ντομάτας και πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα είναι comfort food με τα όλα του. Από τα πιο κλασικά φαγητά των Ιταλών που μετανάστευσαν στη Αμερική, δεν άφησε ασυγκίνητο ακόμη και τον Γουόλτ Ντίσνεϊ – αυτή είναι η μακαρομάδα που μοιράζονται η Λαίδη κι ο Αλήτης στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1955. Εύκολο, νόστιμο, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Για να το φτιάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το ψωμί, τo αυγό, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο κι ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά, ζυμώνετε και πλάθετε κεφτεδάκια.
- Βάζετε λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σ’ ένα τηγάνι, αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο το οποίο έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.
- Βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για πέντε περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι κι αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε και τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε, να σιγομαγειρεύονται, σε χαμηλή φωτιά, για άλλα δέκα λεπτά.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα, πασπαλίζοντάς τα με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτετε, αν θέλετε, μερικά φυλλαράκια βασιλικού.