Συνταγή για στριφτάρια με λουκάνικα και πιπεριές
Εκτέλεση
Για αυτήν την πλούσια σε γεύση και πραγματικά χορταστική μακαρονάδα φούρνου, πάρτε μερικά ωραία χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκόψτε τα, ρίξτε τα στο τηγάνι με τα επίσης ψιλοκομμένα λαχανικά. Σβήστε τα με λίγο κρασί, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα κι έχετε μια σάλτσα που θα δέσει εξαιρετικά με τα ζυμαρικά και το (απαραίτητο) τυρί. Για να την φτιάξετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
- Ψιλοκόψτε τα λουκάνικα, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές.
- Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λουκάνικα με το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα, ρίξτε μετά τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 5-6 λεπτά.
- Σβήστε με το κρασί, αφήστε 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μετά τις ντομάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Βράστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, το μαϊντανό και τον άνηθο και τη μισή ποσότητα γκούντα.
- Αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα γκούντα και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά.