Συνταγή για τραγανή γραβιερόπιτα με μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Πολλά μέρη της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας μπορούν να υπερηφανεύονται για τις εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης γραβιέρες τους. Διαλέξτε αυτήν που προτιμάτε, βάλτε πλάι της στον πάγκο της κουζίνας λίγο έμενταλ, αλεύρι, γάλα κι αυγά κι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να φτιάχνετε αυτή την λαχταριστή πίτα με το κριτσανιστό φύλλο και την πλούσια, κρεμώδη χάρη στην μπεσαμέλ με το ελαιόλαδο, τυρένια γέμιση. Είτε ψηθεί σε ταψάκι, είτε σε φόρμα, είτε την παρουσιάσετε λεπτή είτε πιο τροφαντή, η γραβιερόπιτα κλέβει την παράσταση σε ένα τραπέζι, ενώ είναι ένα πολύ ωραίο κολατσιό/σνακ.