Συνταγή για τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρέμα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Αυτή η μυρωδάτη, νόστιμη κι ελαφριά τάρτα δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και καλαμποκάλευρο για τη βάση, κιμά κοτόπουλου, σπανάκι και κρεμμύδι για τη γέμιση, γιαούρτι και λίγο κεφαλοτύρι για... επιστέγασμα. Και μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών.
- Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι για κάθε χρήση και το καλαμποκάλευρο, το γάλα, το νερό και το ελαιόλαδο, αλατίστε και ζυμώστε το μείγμα. Απλώστε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες, αφού τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε.
- Για την γέμιση, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον κιμά κοτόπουλου και μετά ρίξτε το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.
- Για την την κρέμα γιαουρτιού, ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, το τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάστε τη γέμιση στη βάση της τάρτας, σκεπάστε με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίστε με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 175ο C για 1 ώρα.