Συνταγή για τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Αυτή η τάρτα που μοσχοβολάει πορτοκάλι είναι ένα πολύ ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό. Είτε ως επιδόρπιο σε ένα τραπέζι στο σπίτι, είτε πλάι σε έναν μυρωδάτο καφέ ή ένα φλιτζάνι τσάι, θα ενθουσίασει όποιον την δοκιμάσει, ιδιαίτερα αν τη σερβίρετε, όπως προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας, με χειροποίητο γλυκό πορτοκαλιού. Για να την φτιάξετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Για να φτιάξετε το γλυκό πορτοκάλι κόψτε στη μέση τα πορτοκάλια και το κόκκινο γκρέιπφρουτ και μετά κόψτε τα κάθετα σε λεπτές φέτες. Βράστε τα για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Πετάξτε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν. Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό , ρίξτε τα πορτοκάλια και βράστε τα μέχρι να πήξει το σιρόπι και γίνουν σαν γλυκό κουταλιού. Αφήστε τα να κρυώσουν για να γαρνίρετε την τάρτα.
- Ετοιμάστε τη βάση δουλεύοντας με τα χέρια σας αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο. Όταν γίνουν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και λίγο νερό για να δέσει η ζύμη. Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, απλώστε τη σε φόρμα 24 εκ. και ψήστε τη για 20 λεπτά στους 180ο C.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και αδειάστε τη στη μισοψημένη βάση. Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά ακόμα.