Συνταγή για σουηδικά κεφτεδάκια
Εκτέλεση
Οι Σουηδοί τα κεφτεδάκια τους τα φτιάχνουν με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, τα καρυκεύουν με μπαχαρικά και τα σερβίρουν με διάφορους τρόπους. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς είναι μέσα σε μια πυκνή, πλούσια σε γεύση σάλτσα με ζωμό κρέατος και κρέμα. Δοκιμάστε τα με χυλοπίτες, τους πάνε πολύ. Για να τα ετοιμάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Μουσκέψτε το ψωμί στο γάλα. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μουσκεμένο ψωμί, τους κρόκους, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα.
- Πλάστε τα κεφτεδάκια και ακουμπήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο.
- Πετάξτε το ελαιόλαδο αφού τα τηγανίσετε και στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το ζωμό κρέατος και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύστε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε με χυλοπίτες.