Συνταγή για τάρτα μήλου με ζύμη χαρουπιού
Εκτέλεση
Τι θα λέγατε για μια πλούσια σε γεύση κι αρώματα τάρτα μήλου με μπισκοτένια βάση; Συνδυάζοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι χαρουπιού, που είναι εξαιρετικά θρεπτικό, βούτυρο και ελαιόλαδο, πέρα από νόστιμη, η τριφτή ζύμη της τάρτας που προτείνει ο Κυριάκος Μελάς είναι και ελαφριά, με λιγότερα λιπαρά.
Πάρτε κόκκινα μήλα με γλυκιά σάρκα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια για να κρατάνε λίγο στο δόντι όταν ψηθούν. Αν δεν είναι πολύ ώριμα ή αν προτιμήσετε τα πράσινα Granny Smith που είναι πιο ξινούτσικα, την ώρα που θα τα καραμελώνετε στο τηγάνι, προσθέστε στην αλεσμένη μαύρη ζάχαρη και μέλι. Μην απλώσετε όλο το ζυμάρι στην ταρτιέρα. Αν τρίψετε λίγο πάνω από τα μήλα πριν βάλετε το σκεύος στο φούρνο, αυτό το πολύ ωραίο γλυκό, που συνδυάζεται άψογα με παγωτό βανίλια, θα γίνει ακόμη πιο τραγανό.