Συνταγή για σολομό τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα
Εκτέλεση
Είναι ένα ελαφρύ, εξαιρετικά θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση πιάτο που δίνει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι και που αν έχεις έτοιμο το ρύζι, άγριο και basmati, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φτιάχνεται μέχρι να πεις «κύμινο». Ο σολομός θέλει μερικά μόλις λεπτά στο τηγάνι, η έτοιμη, χαρακτηριστική της ιαπωνικής κουζίνας σάλτσα τεριγιάκι (φτιάχνεται με soy sauce, σάκε, ζάχαρη και τζίντζερ και χρησιμοποείται σε πιάτα με κρέας, με ψάρι αλλά και με λαχανικά) σου λύνει τα χέρια κι η σαλάτα χρειάζεται απλά ένα καλό ανακάτεμα των υλικών. Για να τα ετοιμάσετε:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα φιλέτα του σολομού με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν μαγειρευτούν και από τις δύο πλευρές, ρίξτε τη σάλτσα τεριγιάκι και αφήστε τα σε δυνατή ένταση για 2-3 λεπτά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
- Για τη ρυζοσαλάτα ανακατέψτε σε ένα μπολ τα δύο είδη ρυζιού, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αβοκάντο, το σπανάκι και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε τη ρυζοσαλάτα στα πιάτα και βάλτε σε κάθε πιάτο από ένα φιλέτο σολομού με τη σάλτσα του και πασπαλίστε με το σουσάμι.