Συνταγή για ελαφριά τάρτα με φινόκιο, πράσο και γαλοπούλα
Εκτέλεση
Η βάση, που συνδυάζει βούτυρο με ελαιόλαδο και δύο αλεύρια, λευκό και ολικής άλεσης, γίνεται τραγανή και τριφτή. Κι η γέμιση, με βραστή γαλοπούλα, πράσο και φινόκιο, που αντί για τη συνήθη κρέμα γάλακτος έχει γιαούρτι, γάλα, αυγά, ελαφριά και μυρωδάτη. Είναι μια πολύ ωραία τάρτα που φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο: θα τη ζυμώσετε στο πι και φι και θα τη τη στρώσετε πολύ εύκολα στην ταρτιέρα. Αν μάλιστα τη διακοσμήσετε με μερικές φετούλες φινόκιο, θα γίνει ακόμη πιο ευπαρουσίαστη.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μελάς παρουσιάζει τα βήματα της συνταγής: