Συνταγή για γρήγορη τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μανούρι
Εκτέλεση
Με τραγανή βάση και κρεμώδη γέμιση, που συνδυάζει σπανάκι, γιαούρτι, δύο μαλακά τυριά, μανούρι και ανθότυρο, αυτή η τάρτα, που είναι ιδιαίτερα εύκολη στην παρασκευή, γίνεται πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ελαφριά. Το μυστικό είναι ότι αντί να σοτάρουμε το πράσο το μαραίνουμε, μαζί με το σπανάκι και τα φρέσκα μυρωδικά, σε νερό που βράζει. Έτσι δίνει στην τάρτα τη χαρακτηριστική του γλύκα χωρίς να τη βαραίνει.
Αφού απλώσουμε τη σφολιάτα και το μείγμα στο ταψί, μπορούμε να στρώσουμε από πάνω πάνω λωρίδες φύλλου κρούστας χιαστί στην ίδια λογική με την οποία φτιάχνουμε την παστα φλόρα ή να τη σκεπάσουμε με ένα δεύτερο φύλλο διπλώνοντάς το με τον τρόπο που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μελάς στο βίντεο που ακολουθεί. Άλλη ωραία ιδέα είναι με τα ίδια υλικά και μια φόρμα για cupcakes ή muffins, να φτιάξουμε μικρά ταρτάκια για το σπίτι ή το γραφείο.