Συνταγή για κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα λαχανικών
Εκτέλεση
Μαγικό σκεύος η γάστρα, ψήνει θαυμάσια το κοτόπουλο και δένει τις γεύσεις και τα αρώματα της γλυκοπατάτας, της κόκκινης πιπεριάς και του καρότου με την καπνιστή πάπρικα και το κάρι – δυο μπαχαρικά που τους πάνε πολύ. Ελαιόλαδο δεν χρειάζεται αυτό το φαγητό. Μόνο λίγο κρασί. Γίνεται πεντανόστιμο κι ελαφρύ.
Δεν χρειάζεται να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και ξενοιάζετε. Μετά από μιάμιση ώρα το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο, ζουμερό και τρυφερό. Θα βγάλετε τα λαχανικά από το ταψί και θα τα πολτοποιήσετε, μαζί με το ζουμάκι, στον πολυκόφτη φτιάχνοντας, ανάλογα με το πόσο νερό χρησιμοποιήσατε, είτε μια ωραία, μυρωδάτη σάλτσα, είτε έναν πολύ γλυκοφάγωτο συνοδευτικό πουρέ.