Κυριακάτικο τραπέζι - Oσομπούκο με ριζότο μιλανέζ
Εκτέλεση
1. Βάζετε το οσομπούκο σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι σε φέτες, το καρότο και το σέλερι σε κομμάτια και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτετε και την πατάτα κομμένη σε κυβάκια. Θωρακίζετε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές, ώστε να μη φύγει το μεδούλι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτε το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και το ζωμό. Σιγοψήνετε το φαγητό στην κατσαρόλα (ή στη γάστρα σκεπασμένο στους 160° C για 2 1/2 ώρες).
3. Βγάζετε το οσομπούκο σε ένα πιάτο και πολτοποιείτε τη σάλτσα του φαγητού (ζωμό και λαχανικά). Περιχύνετε το κρέας.
4. Ετοιμάζετε το ριζότο. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το κρασί και τον κρόκο Κοζάνης. Μαγειρεύετε για όσο χρόνο υποδεικνύει η συσκευασία του ρυζιού προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό. Στο τέλος δένετε το ριζότο με λίγο βούτυρο και την παρμεζάνα.