Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Αλλιώτικη μακαρονόπιτα με πιπεριές, γαλοπούλα, φέτα και γιαούρτι

Εικόνα: Instagram | @kiriakosmelas

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους και τα σουρώνετε.

2. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια. Πασπαλίζετε με καπνιστή πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε τη φέτα κομματιασμένη και ανακατεύετε.

3. Βάζετε τα ζυμαρικά στο σκεύος με το οποίο θα τα ψήσετε στο φούρνο. Προσθέτετε 3 αυγά, το μισό γιαούρτι, το μισό τυρί και τα ανακατεύετε. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτετε τη γέμιση. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Instagram | @kiriakosmelas
30'
6

Υλικά

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 200 γρ. γαλοπούλα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. κίτρινα τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα - παρμεζάνα)
  • 3 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα