Σπιτικό σνακ - Ζαμπονοτυρόπιτα ξεσκέπαστη με σφολιάτα
Εκτέλεση
- Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε σε ένα ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο βουτυρωμένο. Αφήνετε τα περισσεύματα να προεξέχουν από τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Σε βαθύ μπολ, αναμειγνύετε τα τυριά με το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τους 2 κρόκους αυγών και τα 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα του μπολ. Προσθέτετε το φρέσκο μυρωδικό και ανακατεύετε με κουτάλι.
- Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και τις αλείφετε με λίγο βούτυρο λιωμένο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 40’ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια και η σφολιάτα.
Για περισσότερες πίτες και πιτάκια πατήστε εδώ.