Χρυσαφένιες κρέπες με πορτοκάλι, μέλι και λικέρ
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και τον αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο 2 ώρες.
2. Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 15 εκ. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές της σούπας χυλό. Το κουνάτε να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει τον πάτο.
3. Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια φωτιά 2’-3’ μέχρις ότου αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες και γυρίζετε την κρέπα με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2’-3’ ακόμη και από την άλλη πλευρά και την «γλιστράτε» σε πιατέλα.
4. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες με τον υπόλοιπο χυλό ακολουθώντας τη ίδια διαδικασία, αλείφοντας για κάθε κρέπα το τηγανάκι με βούτυρο. Τις διατηρείτε ζεστές τη μία πάνω στην άλλη.
5. Αναμειγνύετε το φρέσκο τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, το μέλι και λίγο από το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με το λικέρ πορτοκαλιού.
6. Μοιράζετε στις κρέπες τη μαρμελάδα και τις διπλώνετε στα τέσσερα ή τις κάνετε ρολό. Σερβίρετε τις κρέπες με το μείγμα του φρέσκου τυριού πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με λίγο ακόμη ξύσμα από πορτοκάλι.
Περισσότερες συνταγές για κρέπες γλυκές και αλμυρές θα βρείτε εδώ.