Λαχανικά ογκρατέν με φρέσκο τυρί-κρέμα και κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε για λίγα λεπτά σε νερό που κοχλάζει τα καρότα και το μπρόκολο. Τα αποσύρετε και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
2. Σοτάρετε σε τηγάνι ρίχνοντας πρώτα το λάδι τα λαχανικά τμηματικά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι.
3. Χτυπάτε τα αυγά με το τυρί-κρέμα και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε με το μείγμα τα λαχανικά, πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 18'-22', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip. Χρησιμοποιήστε λαχανικά εποχής παραλλάσσοντας τη συνταγή με βάση ό,τι σας προσφέρει φρέσκο το μανάβικο.