Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Σπιτικά ενεργειακά σνακ - Πανεύκολα, δεν θέλουν ψήσιμο

Εικόνα: Χριστίνα Τσαμουρά

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε ένα κάπως παχύρρευστο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Περιχύνετε το μείγμα ξηρών καρπών-δημητριακών με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε την παχύρρευστη μάζα σε μια παραλληλόγραμμη ή τετράγωνη φόρμα ή ταψάκι. Πιέζετε την επιφάνεια να ισιώσει και να απλωθεί το μείγμα όσο θέλετε (για να βγουν τα σνακ στο πάχος που σας αρέσει).
  4. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια ή μακρόστενα δημιουργώντας μπάρες.

Tip. Οι συνδυασμοί υλικών είναι ατέλειωτοι γι' αυτά τα γλυκά σούπερ θρεπτικά σνακ. Σταφίδες, κράνμπερι ή νιφάδες σοκολάτας, όλα χωράνε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, αλλά φροντίστε πάντα τουλάχιστον το 1 1/2 φλιτζάνι να είναι νιφάδες βρώμης και το δεύτερο βασικό υλικό της γέμισης επίσης άγλυκο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Χριστίνα Τσαμουρά
20'
8

Υλικά

  • 80 γρ. φρέσκο βούτυρο, σησαμέλεαιο ή ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (τύπου κουάκερ)
  • 1 φλιτζάνι από όποια τραγανά δημητριακά πρωινού αρέσουν στο παιδί
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα εφιλέ, λιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή όποιον άλλο ξηρό καρπό ανάλατο και άγλυκο επιθυμείτε
  • 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 1-2 κουταλιές σταφίδα