Χοιρινό ρολό στη γάστρα με γραβιέρα και καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
1. Ζητάτε από τον χασάπη να σας ετοιμάσει το χοιρινό για ρολό. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το πασπαλίζετε με την πάπρικα. Το αφήνετε έτσι για 12 ώρες σκεπασμένο.
2. Απλώνετε πάνω στο κρέας το τυρί, το σκόρδο και τις πιπεριές, το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και το δένετε με σπάγγο.
3. Τοποθετείτε το κρέας σε γάστρα. Ρίχνετε το νερό, το λάδι και το κρασί.
4. Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο στους 180-200 °C για 2 - 2 1/2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνετε λίγο νερό επιπλέον αν χρειάζεται. Ξεσκεπάζετε τη γάστρα και αφήνετε το χοιρινό να ροδίσει.
Tip. Αν θέλετε, μπορείτε να σκορπίσετε γύρω από το κρέας πατατούλες baby με τη φλούδα. Μπορείτε να γαρνίρετε με κλαδάκια δενδρολίβανου.
> Μυστικά για τρυφερό χοιρινό εδώ.
> Περισσότερες συνταγές με χοιρινό κρέας για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι εδώ.