Συνταγές |ICookGreek

Χοιρινό ρολό στη γάστρα με γραβιέρα και καπνιστή πάπρικα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

1. Ζητάτε από τον χασάπη να σας ετοιμάσει το χοιρινό για ρολό. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το πασπαλίζετε με την πάπρικα. Το αφήνετε έτσι για 12 ώρες σκεπασμένο.

2. Απλώνετε πάνω στο κρέας το τυρί, το σκόρδο και τις πιπεριές, το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και το δένετε με σπάγγο.

3. Τοποθετείτε το κρέας σε γάστρα. Ρίχνετε το νερό, το λάδι και το κρασί.

4. Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο στους 180-200 °C για 2 - 2 1/2 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, συμπληρώνετε λίγο νερό επιπλέον αν χρειάζεται. Ξεσκεπάζετε τη γάστρα και αφήνετε το χοιρινό να ροδίσει. 

Tip. Αν θέλετε, μπορείτε να σκορπίσετε γύρω από το κρέας πατατούλες baby με τη φλούδα. Μπορείτε να γαρνίρετε με κλαδάκια δενδρολίβανου.

> Μυστικά για τρυφερό χοιρινό εδώ.

> Περισσότερες συνταγές με χοιρινό κρέας για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
180'
6

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας (μπούτι ή παντσέτα) 
  • 300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 200 ml νερό
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα