Σπιτικό ψωμί του τοστ με γάλα και αυγά - Μαλακό, αφράτο και λαχταριστό
![Εικόνα: Pexels](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/d5c96782-936f-44a6-ba71-d7b9dde41f3d.jpg)
Εκτέλεση
- Σε δοχείο ανάμειξης ή στο μίξερ με το γάντζο ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια ή τα τοιχώματα του μίξερ (σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι).
- Ρίχνετε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10 x 30 εκ. ή μεγαλύτερη αλλά όχι μικρότερη. Σκεπάζετε τη φόρμα με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45' ή μέχρι η ζύμη να ακουμπήσει την πετσέτα.
- Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200° C για 45' περίπου. Αφαιρείτε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Tip. Η προτεινόμενη δοσολογία βγάζει περίπου 20-25 φέτες