Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, και μόλις μαραθούν, ρίχνετε και το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και το χταπόδι χρώμα κοκκινωπό και να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το ξίδι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και τ΄αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι που το χταπόδι να μείνει με τη σάλτσα του και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε και το μαϊντανό.
Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικάσύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το έτοιμο χταποδάκι ανακατεύοντάς τα. Τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά 1' ακόμη -αν χρειαστεί να τραβήξουν σάλτσα που τυχόν περίσσεψε- και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
4
Υλικά
600-700 γρ. χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια, ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
3 μέτριες ντομάτες φρέσκες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας αποφλοιωμένα