Συνταγές |ICookGreek

Φέτα με μέλι τυλιχτή σε τραγανό φύλλο κρούστας

Εικόνα: Pexels

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση.

2. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σαν φάκελο και τα αφήνετε στην άκρη.

3. Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό και τα βράζετε ανακατεύοντας.

4. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απ' τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε. Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι ή το μαυροσούσαμο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Pexels
30'
5

Υλικά

  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας για πίτες
  • 10 τετράγωνα κομμάτια φέτα
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρντισμένο ή μαυροσούσαμο