Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε «γύρο» σπιτικό
Εκτέλεση
1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει σε λεπτές φέτες μαλακό και λιπαρό μέρος του χοιρινού, για να γίνει ο «γύρος» ζουμερός.
2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε λίγο ακόμα.
3. Βάζετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες για να μαριναριστεί.
4. Μεταφέρετε σε ταψί με τη μαρινάδα και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 180° C για 1 ώρα περίπου ή έως ότου μαλακώσει φροντίζοντας να το γυρίσετε 2-3 φορές.
5. Το βγάζετε από το φούρνο και το κόβετε ξανά σε κομματάκια (όπως θα τα σερβίρετε) μέσα στο ζουμί του. Το τοποθετείτε και πάλι στο φούρνο και ξεροψήνετε για λίγο στο γκριλ.
6. Σερβίρετε το γύρο σε πιατέλα συνοδεύοντας με ψωμάκια, πίτες, ψιλοκομμένες ντομάτες, τζατζίκι και πατάτες τηγανητές.