Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με πιπεριά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σοτάρετε την ψιλοκομμένη πιπεριά σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά λάδι.
- Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τη σοταρισμένη πιπεριά, τα αυγά, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα ταψί.
- Απλώνετε 3 χωριατικά φύλλα καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο, βάζετε τη μισή γέμιση, απλώνετε και ένα τέταρτο φύλλο αλάδωτο, ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση, και καλύπτετε με τα τελευταία φύλλα, τα οποία λαδώνετε κι αυτά ένα-ένα. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και γυρίζετε τα περισσεύματα της ζύμης.
- Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό, τη χαράζετε σε 6 - 8 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ - 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tip. Αν θελήσετε να φτιάξετε σπιτικό φύλλο μπορείτε να βρείτε τη συνταγή της ζύμης εδώ. Η πίτα αυτή γίνεται και με δύο φύλλα σφολιάτας.