Ψιλοκόψτε τα λουκάνικαμέχρι να γίνουν σχεδόν σαν κιμάς. Σοτάρετέ τα με το κρεμμύδι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα για αρκετά λεπτά στην εστία για να μαγειρευτούν και μετά βγάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν, ρίξτε τα λουκάνικα, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Χτυπήστε τα αυγά με το τυρίκρέμα και αλατοπιπερώστε. Αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίστε την παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήστε τη φριτάτα στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180° C.