Συνταγές | Βαγγέλης Δρίσκας

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και λιαστές ντομάτες

Εικόνα: iStock/Ideal Image

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τα λουκάνικα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν κιμάς. Σοτάρετέ τα με το κρεμμύδι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα για αρκετά λεπτά στην εστία για να μαγειρευτούν και μετά βγάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι τους.
  2. Βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν, ρίξτε τα λουκάνικα, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
  3. Χτυπήστε τα αυγά με το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώστε. Αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πασπαλίστε την παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήστε τη φριτάτα στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180° C.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: iStock/Ideal Image
25'
4

Υλικά

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (200 γρ. συνολικά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιές γλυκού βασιλικός
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι