Το ωραίο γλυκό της Κυριακής - Ανοιξιάτικο κέικ με φράουλες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε μία λεκάνη χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3' μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Αδειάζετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε για άλλα 3'.
- Πλένετε, καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε σε φέτες. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ. Αδείζετε το μείγμα και στη συνέχεια απλώνετε από πάνω τις φράουλες. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180° C στον αέρα 50'-60'.
Tip. Σερβίρετε το κέικ αλείφοντάς το ελαφρά με μαρμελάδα φράουλα και γαρνίροντας με φρέσκες φράουλες. Εναλλακτικά συνοδεύετε με σαντιγί ή παγωτό.
> Ανακλύψτε περισσότερες συνταγές με φράουλες εδώ