Συνταγές |ICookGreek

Κυριακάτικο πρωινό - Γλυκά «τοστάκια» με μπανάνα και σοκολάτα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.
  2. Βάζετε σε τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι τις φετούλες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτετε στις φέτες όσο άλειμμα σοκολάτας θέλετε και τις μπανάνες, σκεπάζετε με τις άλλες φέτες, κόβετε διαγώνια και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
20'
4

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)
  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • λίγη βανίλια σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • σοκολατένιο άλειμμα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες