Σε μία λεκάνη ή στο μίξερ με το γάντζο ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια. Ρίχνετε σιγά - σιγά το μείγμα των αλευριών και ζυμώνετε καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια ή τα τοιχώματα του μίξερ (σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι).
Ρίχνετε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10 x 30 εκ. ή μεγαλύτερη αλλά όχι μικρότερη. Σκεπάζετε τη φόρμα με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45' με 60'.
Χαράζετε την επιφάνεια με μερικές κάθετες μαχαιριές, βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200° C για 45' περίπου. Αφαιρείτε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
110'
8
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 280 ml χλιαρό νερό 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 60 ml γάλα χλιαρό 2 αυγά