Κρέπες με φράουλες και σάλτσα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός. Τον χτυπάτε για λίγο με το μίξερ και τον αφήνετε να μείνει για 60’.
- Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 3 κουταλιές από το χυλό. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί και ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα, σε κομμάτια ή σταγόνες. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Μοιράζετε στις κρέπες τη σάλτσα σοκολάτας και τις φράουλες και διπλώνετε σε φάκελο ή ρολό. Περιχύνετε με κρέμα γάλακτος και σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.
Tip. Μπορείτε να πασπαλίσετε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και κομματάκια μπισκότου.