Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τις αγκινάρες για 6’-7’.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών και τα ανακατεύετε.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 30’ περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Λίγο πριν κατεβάσετε από τη φωτιά, «σβήνετε» με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
6
Υλικά
αρακάς καθαρισμένος, φρέσκος ή κατεψυγμένος: 1.000 γρ.
αγκινάρες καθαρισμένες, φρέσκες ή καατεψυγμένες: 600 γρ.
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού
φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
ξερό κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
νερό ή ζωμός λαχανικών: 1 φλιτζάνι
φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος: 2-3 κουταλιές της σούπας