Συνταγές | ICookGreek

Αγκινάρες στο λάδι - Συνταγή για τον τέλειο μεζέ

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τις αγκινάρες με άφθονο νερό (αν είναι κατεψυγμένες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο) και τις βράζετε για 6΄ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε στη μέση.
  2. Τις βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα δοχείο και τις σκεπάζετε με λάδι. Τις αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες να απορροφήσουν γεύσεις και μυρωδιές. Σερβίρετε ως μεζέ με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Tip. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγκινάρες κονσέρβας ως εξής: Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά και συνεχίζετε τη διαδικασία όπως με τις φρέσκες, χωρίς βράσιμο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
130'
8

Υλικά

  • καρδιές αγκινάρας: 600 γρ., φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • σκόρδο: 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια
  • ελαιόλαδο: όσο χρειαστεί
  • κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης: 2 ψημένες, κομμένες σε λωρίδες
  • αντσούγια: 2 φιλετάκια, ψιλοκομμένα
  • ρίγανη: 2 κουταλιές της σούπας
  • λεμόνια: 2, ο χυμός τους
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • φρέσκος μαϊντανός: ψιλοκομμένος για το σερβίσμα